Remote desktop management

Remote desktop manamegement is het op afstand besturen van een desktop/PC. Microsoft heeft een standaard remote desktop applicatie in haar versies van Windows opgenomen. Hiermee is het mogelijk, door invoer van een IP-adres en poort, een andere computer waar Windows op is geïnstalleerd 'over te nemen'. Dit kan handig zijn in het geval van ondersteuning op afstand.

Remote desktop management kan door bedrijven gebruikt voor het benaderen van servers die elders gelocaliseerd zijn. Middels één applicatie is het mogelijk talloze servers te benaderen. Niet alleen kunnen de servers benaderd worden, men kan tevens de status van de server via een dashboard monitoren. Daarnaast is remote desktop management handig voor bedrijven om bij hun klanten mee te kunnen kijken. Voor een bedrijf dat hard- of software levert is het voor deexternal image logmein_logo1.jpg
supportmedewerkers een uitkomst om op afstand in te kunnen loggen op de computer van een klant. Zonder remote desktop management zouden zij zelf naar de klant moeten rijden, om ter plekke ondersteuning te kunnen bieden. In het geval van remote desktop management kunnen beide partijen tegelijk gebruik van de computer. Een voorbeeld van een applicatie die remote desktop management mogelijk maakt is LogMeIn. Bij de onbetaalde versie, voor particulier gebruik, installeert de gebruiker een kleine applicatie op zijn desktop. Vervolgens is via de website van LogMeIn de computer over te nemen door ingave van een loginnaam en wachtwoord. De gebruiker kan zo overal ter wereld zijn computer overnemen, op een andere computer of via een smartphone, met behulp van virtualisatie. Deels afhankelijk van beide interverbindingen lijkt het er voor de gebruiker op alsof hij lokaal op zijn eigen computer aan het werk, echter kan het zo zijn dat hij aan de andere kant van de wereld inlogt op zijn computer thuis. De betaalde versie van LogMeIn, voor bedrijfsgebruik, geeft supportmedewerkers de mogelijkheid ondersteuning op afstand te bieden aan klanten. De klant wordt verzocht naar de website van LogMeIn te gaan en een code in te voeren die de supportmedewerker genereert op de website. Na invoer van de code zijn zowel klant als medewerker ingelogd op de computer. Zo kan de medewerker precies zien wat er bij de klant gebeurt en kan de klant meekijken wat er op zijn computer gebeurt. Met behulp van handige tooltips kan de medewerker instructies geven en d.m.v. een chatfunctie kunnen beide partijen doelgericht met elkaar communiceren.

Een open source variant van remote desktop management is Remote Desktop Connection Manager. Deze tool maakt het tevens mogelijk een computer op afstand te besturen. Verschil met de betaalde variant van LogMeIn is het feit dat RD Connection Manager geheel gratis is. Kijk hieronder een korte introductie van RD connection manager: